image

5 produse, care conțin colagen

Colagenul este o proteină de care depinde în mod direct tinerețea pielii noastre. Colagenul este responsabil pentru păstrarea hidratării necesare în piele: el atrage și reține moleculele de apă.

Odată cu îmbătrînire, cantitatea de colagen se scade. După 40 de ani, producția de colagen se reduce cu 3%. 

Deaceea, este foarte important să mâncați în așa fel încât să păstrați tinerețea pielii, adică să consumați alimente care conțin colagen sau ce contribuie la producerea acestuia. 

1. Citrice

Portocalele, mandarinele, grapefruiturile ar trebui să fie întotdeauna în dieta unei femei, deoarece conțin vitamina C, care este necesară pentru sinteza colagenului. Vara și primăvara, citricele pot fi înlocuite cu căpșuni, coacăze, afine, mărar și ceapă verde, care conțin, de asemenea, o cantitate imensă de vitamina C.

2. Cerealele

Sunt, de asemenea, necesare pentru pielea tânără. Colagenul natural îl puteți găsi în orz, fulgi de ovăz, hrișcă.

În plus, cerealele conțin vitamina E, care, la fel ca vitamina C, este esențială pentru producerea colagenului. 

3. Pește roșu

Omega-3, -6 și -9 acizi grași polinesaturați, care sunt abundenți în peștii roșii, ajută la întărirea vaselor de sânge, ceea ce are un efect pozitiv asupra fluxului sanguin și asupra stării pielii.

4. Algele

Algele marine au o proprietate unică - accelerează producția de colagen și, prin urmare, ar trebui să fie în dieta unei femei în fiecare zi. 

5. Carne de curcan

Carne de curcan se diferă prin faptul că conține colagen natural. Atunci când măncaăi acest tip de carne, se eliberată carnosina - o substanță care se combină cu colagenul, devine stabilizatorul lui și asigură rezistența celulelor de colagen la distrugere.