Odată cu venirea iernii, ne îmbrăcăm în tot ce este cald, încercând astfel să ne protejăm de răceli și alte probleme cu sănătate.
Dar suntem in așa fel de atenți și cu pielea noastră?
De ce ea se înroșește și se acoperă cu inflamații odată cu primul îngheț?
Încercăm să ințelegem ce greșeli facem iarna în ingrijirea pielii.
În timpul iernii, nu dorim să ieșim dintr-o baie fierbinte și duș,folosind chiar și apă caldă la spălare feței. Și aceasta este cea mai frecventă greșeală: apa fierbinte irită și usucă pielea, provocând descuamare și roșeață, mai ales dacă este sensibilă și predispusă la erupții. De aceea, atunci când vă spălați fața, folosiți apă ușor rece.
Trebuie să știți că apa fierbinte afectează nu numai pielea feței, ci și pielea întregului corp. Dacă nu puteți refuza deloc de băile fierbinți, încercați să vă relaxați în ele nu mai mult de 10-15 minute de 1-2 ori pe săptămână, iar după ele nu uitați să folosiți produse cosmetice hidratante.
Multe femei sunt convinse că protecția solară este inutilă iarna, deoarece practic nu este soare. Experții ne asigură contrariul.
Datorită faptului că stratul de ozon a devenit mai subțire în ultimii ani, razele ultraviolete dăunătoare acționează asupra pielii pe tot parcursul anului. Și dacă afara este soare cu zapadă, atunci puteți chiar să vă bronzați, deoarece zăpada reflectă până la 85% din razele soarelui.
De aceea, dacă sunteți în aer liber între orele 10:00 și 16:00, asigurați-vă că utilizați protecție solară sau produse cosmetice decorative cu SPF.
Pe vreme uscată și geroasă, aerul este capabil să preia toată hidratare de pe piele.
Și dacă ați ieșit afară cu fața umedă sau cu o cremă doar aplicată pe ea, atunci hidratarea va părăsi straturile adânci.
Astfel, pielea se va deshidrata foarte repede. De aceea, crema trebuie să fie aplicată pe piele cu o oră înainte de a ieși afară. Nu încercați să utilizați cât mai mult produs: pielea va absorbi doar acea parte a cremei aplicate de care are nevoie. „Ascultați” nevoile pielii dvs. și nu vor exista probleme cu absorbția produselor cosmetice.
Mulți oameni cred că așa fel de creme este necesarnumai pentru pielea uscată.
Trebuie să știți că chiar și piele grasă se confruntă cu problema echilibrului hidro-lipidic. Se pare, pielea produce din ce în ce mai mult sebum în scopuri de protecție, ceea ce provoacă o strălucire grasă și, cu toate acestea, pielea suferă de uscăciune, va fi mai precis să zicem, de la deshidratare. Numai o cremă hidratantă, în special care conține acid hialuronic, vă poate salva de un astfel de flagel. Este chiar mai bine dacă, în loc de cremă, veți folosi un ser cu: el se absoarbe mai repede (ceea ce înseamnă că nu trebuie să aștepți mult înainte de a ieși afară), nu afectează calitatea aplicării produselor cosmetice decorative.
S-ar părea că iarna nu suntem înconjurați de atât de mult praf și pielea devine mai puțin murdară, prin urmare, nu necesită o curățare profundă. Și aceasta este o amăgire.
Celulele moarte,rezidurile tuturor hidratanților, produselor hrănitoare, precum și produselor cosmetice decorative și praful - toate acestea se înfundă în porii pielii, provocând puncte negre, acnee și, în general, agravează tenul. De aceea, o dată pe săptămână ar trebui să vă curățați fața nu numai cu geluri și spume, ci și cu agenți cu acțiune mai profundă. Pentru pielea fără probleme, cum ar fi acneea, inflamația, roșeața etc., exfoliantele ușoare sunt perfecte pentru aceasta. Dacă pielea dvs. este predispusă la tot felul de erupții cutanate, atunci ar trebui să optați pentru produse cu un efect și mai blând (dar nu mai puțin eficient), cum ar fi măștile de lut. După curățare, nu uitați de cremele hidratante, care vor calma pielea și o vor salva de uscăciune excesivă.