image

Cosmetica profesionala: termenul ei de valabilitate

Cosmeticele profesionale utilizate în activitatea unui cosmetolog conțin o mulțime de ingrediente active și, dacă sunt păstrate incorect, își pot pierde proprietățile sale. În cel mai bun caz, vor deveni inutile și, în cel mai rău caz, dăunătoare sau chiar periculoase pentru sănătate. 

Ghizela explică cum să păstrează corect produsele cosmetice, astfel încât acestea să nu vă dăuneze sănătății. 

Cremă hidratantă

Cosmeticele profesionale sub formă de creme hidratante își păstrează proprietățile timp de un an dacă sunt păstrate corect și sunt respectate toate regulile de păstrare. 

Fiți atenți la mirosul, culoarea și consistența produsului: odată ce începe să se deterioreze, crema le va schimba.

Creme pentru acnee

O combinație de peroxid de benzoil și acid salicilic se găsește adesea în formulările de cremă pentru acnee. Prin urmare, durata de valabilitate a acestor creme este de la 4 la 6 luni. 

Exfolianții și măști

Exfolianții și măști pot fi păstrate până la 3 luni, cu condiția ca acestea se află în loc curat. 

Produse înălbitoare

Hidrochinona este cel mai frecvent ingredient din astfel de produse. După 2 luni, crema care îl conține își schimbă culoarea din alb în maroniu. 

Cosmetice în fiole

Cosmetice în fiole sunt un produs de unică folosință și în câteva ore după deschidere își pierde proprietățile utile. 

Cremă cu vitamina A (retinol)

O astfel de cremă este valabilă timp de 9-11 luni, după care vitamina A (retinol) începe să se descompună, iar produsul devine complet inutil și poate provoca chiar și alergii. 

5 reguli pentru toate produsele

1. Dezinfectați întotdeauna spatula înainte de a utiliza produse cosmetice profesionale.

2. Un pachet opac de produse cosmetice profesionale va păstra proprietăți utile mai mult decât unul transparent. 

3. Pachetele cu dozatoare și tuburi sunt mai sigure decât produsele din cutii. 

4. Nu țineți produsul deschis mult timp (chiar dacă este un tub). 

5. Nu transferați produse cosmetice profesionale dintr-un recipient în altul.