Zahărul conduce un întreg grup de alimente pe care organismul nostru le descompune în molecule de glucoză. Glucoza este principalul participant la procesul de glicație - deteriorarea și lipirea fibrelor de colagen și elastină din derm.
În special, cel mai bine este să evitați băuturile răcoritoare carbogazoase (dioxidul de carbon intensifică efectele negative ale zahărului) și toate tipurile de gustări (pâine și alte gustări care par sănătoase).
În ceea ce privește produsele cosmetice, încercați să încorporați tratamente antioxidante care blochează radicalii liberi și creme specifice care inhibă glicarea - lipirea fibrelor de colagen.
Cârnații și alte proteine procesate ar trebui să fie strict limitate. Cel mai mare pericol vine de la carnea grasă gătită la foc deschis: crusta strălucitoare și pufoasă creată de arderea grăsimilor este o sursă de radicali liberi și agenți cancerigeni. Așadar, este un fel de mâncare pe care ar trebui să îl mănânci foarte rar.
Mâncăm prea multă sare. Chipsurile, biscuiții, murăturile și marinadele introduc o cantitate prea mare de sare în organismul nostru. Deci, ce înseamnă acest lucru pentru noi? Așa este, retenția de lichid în țesutul gras subcutanat și, în consecință, umflarea. Umflăturile de sub ochi cauzate de mâncarea sărată nu sunt atât de ușor de îndepărtat cu o cremă cu efect drenant: apa se acumulează în canalul limfatic, la care cosmeticele pur și simplu nu ajung. Trebuie evitate produsele cu tendință de umflare.
Înlocuiți prăjiturile cu fructe - acestea vor oferi organismului o doză optimă de carbohidrați, vitamine și fibre. Desigur, renunțarea la carbohidrați nu este ușoară, dar papilele gustative se vor schimba destul de repede. Zahărul rafinat, produsele din făină albă, orezul procesat etc. pot fi înlocuite cu fructe. Nu cu banane și struguri, care sunt bogate în fructoză, ci cu mere, care sunt bogate în vitamine și fibre.
Spre deosebire de carnea roșie, aceste alimente sunt bogate în grăsimi sănătoase, cum ar fi acizii grași omega-3, -6 și -9. Dacă nu consumați suficient din aceste grăsimi, deficiența lor vă afectează sănătatea și, prin urmare, frumusețea, ducând la o piele uscată și lipsită de strălucire, la căderea și ruperea părului.
Nu uitați să mâncați pește, de preferință din soiuri grase, și să asezonați salatele cu uleiuri vegetale, nu cele rafinate, ci uleiuri presate la rece.